OIM plc kondigt 15 cent winst per aandeel aan voor 2011

OIM plc kondigt 15 cent winst per aandeel aan in de definitieve cijfers voor 2011, een aanzienlijke verhoging in vergelijking met 2010 (1 cent per aandeel). Dit staat gelijk aan een netto winst van € 2,64 miljoen (2010 € 0,40 miljoen). De totale solvabiliteit steeg van 37% naar 47%, met een totaal eigen vermogen van € 9,8 miljoen (2010 € 6,6 miljoen). De totale omzet steeg met 5% naar € 41,7 miljoen (2010 € 39,7 miljoen). Bekijk voor meer details de geconsolideerde balans en winst- en verliesrekening Download factsheet

Overzicht 2011:

In een moeilijk economisch klimaat hebben OIM plc en haar investeringen verdere groei bereikt en haar doelen weten te realiseren. Tegelijkertijd zijn we verheugd een sterke groei van de Winst Per Aandeel aan onze aandeelhouders te presenteren. In 2011 realiseerden we onze eerste stap in ons businessplan van MySPARTA, inclusief diens succesvolle aandelenemissie. Door de marktomstandigheden was OIM plc niet in staat volledige inschrijving voor de zero-coupon obligatie te behalen, waardoor de plaatsing geannuleerd werd. OIM plc heeft "Out of Africa" verworven, een Duits bedrijf met een beursnotering op "Freiverkehr", en dat in de loop van 2012 gebruikt zal worden voor nieuwe investeringen.

Marius Ritskes, CEO van OIM plc reageerde: "Ik verwacht meer investeringsmogelijkheden te creëren en onze huidige stromen te versterken, wat hoogstwaarschijnlijk zal leiden tot een hogere Winst Per Aandeel, zoals de resultaten van de eerste maanden van dit jaar aantoonden. Daarnaast zal ik gefocust blijven op de waarde-creatie voor de aandeelhouders, inclusief betaling van dividenden in de nabije toekomst."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

OIM plc
Marius Ritskes, CEO
+31 40 214 65 65

Terug naar de nieuwspagina

Terug naar Home