Het Britse panel voor overnames en fusies (het 'UK Takeover Panel')

-Beslissing in onderlinge overeenkomst werkende partijen-

5 maart 2014

Het UK Takeover Panel heeft de Raad van Bestuur van OIM plc (de 'Vennootschap') geļnformeerd dat ze van mening is dat Mercurius Beleggingsmaatschappij BV ('Mercurius') en Budeste Maastricht BV ('Budeste') (beide aandeelhouder van het Bedrijf die geacht worden respectievelijk 30,13% en 12,88% van het stemrecht in bezit te hebben) entiteiten zijn die in onderlinge overeenstemming handelen in het kader van de UK City Code on Takeovers and Mergers (de 'UK Code’).

Het UK Takeover Panel is een onafhankelijke Britse instantie met als hoofdtaak het toepassen van de UK Code en het toezicht houden op en regelen van overnames en overige zaken waarop de UK Code van toepassing is. Aangezien de Vennootschap in het Verenigd Koninkrijk is gevestigd, is het onderworpen aan de vereisten van de UK Code en valt het onder de bevoegdheid van het UK Takeover Panel.

De beslissing van het UK Takeover Panel volgt naar aanleiding van de overname in 2011 van 2.524.791 standaard aandelen door Budeste in het kapitaal van de Vennootschap.

Als gevolg van dit besluit heeft het UK Takeover Panel tevens bepaald dat Mercurius en Budeste (de 'In onderlinge overeenstemming handelende partijen') voldoende aandelen in het Bedrijf van de hand moeten doen om hun stemrecht binnen het Bedrijf te reduceren tot 30,13%. Tot het moment dat een dergelijk aantal voldoende aandelen van de hand zijn gedaan, hebben de in onderlinge overeenstemming werkende partijen geen stemrecht over hun aandelen, wat het totale aantal aandelen waarover ze zouden mogen stemmen tijdens een aandeelhoudersvergadering beperkt tot 4.772.326 aandelen of 30,13% van het maximale aantal uit te brengen stemmen, indien alle aandelen aanwezig of vertegenwoordigd zouden zijn.

Ga voor de volledige tekst van het besluit van het UK Takeover Panel naar:

http://www.thetakeoverpanel.org.uk/statements/panel-statements/ps2014

De Raad van Bestuur van de Vennootschap heeft de intentie om samen te werken met de In onderlinge overeenstemming werkende partijen om de aandelen van de Vennootschap op een nette manier van de hand te doen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

OIM plc
Marius Ritskes, CEO
+31 (0)40 214 65 65

Terug naar de nieuwspagina

Terug naar Home